Stora förändringar på klassisk bilfirma

Citroën och Peugeot? Nej, inte längre. Istället satsar Landrins Bil i Vimmerby 100 procent på Mercedes-Benz. Dessutom har det installerats åtta nya snabbladdare och anläggningen ska få ett ansiktslyft.

Det sker stora förändringar på Landrins bil. "Det är häftigt att ledningen tror på oss och vill investera mycket pengar i Vimmerby", säger platschefen Richard Landqvist och verkstadschefen Gabriella Wahlberg.

Det sker stora förändringar på Landrins bil. "Det är häftigt att ledningen tror på oss och vill investera mycket pengar i Vimmerby", säger platschefen Richard Landqvist och verkstadschefen Gabriella Wahlberg.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2024-02-25 09:00
undefined
Under våren ska hela fastigheten målas om och det ska monteras nya skyltar.

Det händer mycket på Landrins Bil just nu. Platschefen Richard Landqvist gillar utvecklingen.

– Vi började det här förändringsarbetet förra sommaren. Sedan dess har kurvan pekat spikrakt uppåt. Kunderna har blivit fler och omsättningen har ökat markant. Det gör att vi kan fortsätta satsa på anläggningen i Vimmerby, säger han.

Vilken är den största förändringen?

– Vi har ett nytt koncept som heter "Mercedes-Benz Certified". Det innebär att vi säljer begagnade bilar som har en nybilsgaranti på två år. Bilarna är max sex år gamla och har gått max 15 000 mil. Vi ser att intresset är stort – och för att möta den efterfrågan har vi tagit bort nyproducerade Citroën och Peugeot från utbudet. Vi har helt enkelt valt att satsa fullt ut på det märket som är populärast.

– Det nya konceptet gör att vi säljer bilar över hela Sverige, en del kommer inte ens hit och kollar innan de köper. Vi räknar med att sälja minst 350 bilar i år.

Men kommer inte kunderna att sakna Citroën och Peugeot?

– Nej, jag tror inte det. De som har en Citroën eller Peugeot kan fortfarande komma hit och få hjälp med servicen. Kompetensen finns kvar i huset, säger verkstadschefen Gabriella Wahlberg.

De senaste åren har det varit mycket snack om inflation, höga räntor och dämpad köplust hos konsumenterna. Hur mår bilmarknaden?

– Förvånansvärt bra. Vi har väntat på den där dippen, men den har aldrig kommit. Istället har vi som sagt sett en positiv utveckling. Tack vare konceptet med Mercedes-Benz Certified har vi kunnat anställa en ny inköpare. Det som har varit lite ostadigt är elbilsmarknaden, där den förändrade klimatbonusen har påverkat negativt, säger Richard Landqvist.

Gabriella Wahlberg tillägger:

– På verkstadssidan har vi inlett ett samarbete med Autoexperten. Det gör att vi kan ta emot alla bilmärken, vilket känns mycket bra.

undefined
Det har installerats flera laddstationer i anslutning till Landrins Bil. Totalt är det åtta snabbladdare som är tillgängliga för allmänheten. "Det är bra fart redan nu och lär bli ännu mer i sommar när turisterna kommer", säger Richard Landqvist.

Under våren kommer hela anläggningen få ett ansiktslyft.

– Vi ska montera nya skyltar, måla om lokalerna och asfaltera grusparkeringen. Jag kan inte säga någon siffra, men totalt sett satsas det mycket pengar här i Vimmerby. Det visar att ledningen tror på oss, säger Richard Landqvist.

Den största investeringen är redan gjord. Landrins bil har installerat åtta snabbladdare som är tillgängliga för allmänheten. Fyra utanför bilhallen – och fyra på andra sidan vägen, där nya Willys-butiken ska ligga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!