Storebro Boats ny Àgare till Nord West

Storebro Boats har köpt motorbÄtstillverkaren Nord West i HenÄn. Tillverkningen av de exklusiva bÄtarna flyttas frÄn Orust till Storebro och i samband med affÀren tar Storebro ocksÄ över en plastfabrik i Lysekil.- Det hÀr sÀkerstÀller de anstÀllningar som finns idag och det Àr förstÄs positivt att vi nu styr över tvÄ vÀldigt fina varumÀrken, sÀger Tomas Rodewald, platschef i Storebro.

En 435 Commander mitt i byggfasen i den anrika bĂ„tverkstaĆœn i Storebro. Nu flyttas Ă€ven produktionen av Nord West till bĂ„tfabriken i Storebro.

En 435 Commander mitt i byggfasen i den anrika bĂ„tverkstaĆœn i Storebro. Nu flyttas Ă€ven produktionen av Nord West till bĂ„tfabriken i Storebro.

Foto:

Vimmerby2014-01-15 08:13


I nĂ€stan ett Ă„r har Nord Wests bĂ„ttillverkning legat nere. Men i och med att affĂ€ren med Storebro Boats nu Ă€r klar ska produktionen av Nord West modeller omedelbart Ă„terupptas - i bĂ„tverkstaĆœn i Storebro.
Att tillverkningen flyttar frÄn HenÄn pÄ Orust till Storebro betyder inte nya jobb i Storebro - Àn.
- Inte i första skedet. Jag föredrar att vara lite blygsam i det hÀr lÀget och vill i stÀllet sÀga att det hÀr sÀkerstÀller de anstÀllningar vi redan har. PÄ sikt kan det förstÄs ge fler jobb, men frÄgan Àr hur marknaden ser ut. Det Àr svÄrt att bedöma fullt ut, sÀger platschef Tomas Rodewald.
Nord West Yachts har sedan början av 1990-talet tillverkat exklusiva bÄtar pÄ Orust. Tillverkningen har legat nere sedan februari 2013 dÄ företaget gick i konkurs och dÄ drabbades 134 anstÀllda.
I samband med affÀren tar Storebro Boats Àven över en plastfabrik i Lysekil, som kommer bygga skrov till bÄde Storebro- och Nord West-bÄtar.
- Det hÀr Àr naturligtvis vÀldigt positivt för oss. Först och frÀmst förvÀrvar vi ett varumÀrke, som Àr i samma genre som Storebro. Man skulle kunna sÀga att har man inte valt en StorebrobÄt sÄ har man valt en Nord West. Nu styr vi över bÄda. För det andra förvÀrvar vi en plastfabrik. Det finns inte mÄnga tillverkare kvar i Sverige och att vi kan hÄlla oss till svensk produktion rakt igenom tror jag att det pÄ sikt finns ett vÀrde för oss marknadsföringsmÀssigt, sÀger Tomas Rodewald.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om