Storebrobo död i flygolyckan i Horn

En 47-årig man från Storebro omkom i olyckan med ett skärmflyg söder om Horn på söndagen. En 45-årig man från Vimmerby vårdas med livshotande skador på Universitetssjukhuset i Linköping.

Vimmerby2012-08-14 06:19

- Den omkomne mannen var död redan när räddningstjänst och ambulans kom fram till olycksplatsen vid Hornlanda, säger Magnus Thorén, närpolischef i Kisa som nu arbetar med den tragiska olyckan som inträffade på det lilla flygfältet Hornlanda mellan Horn och Djursdala.

Kastvind
Ett sällskap skärmflygare har haft aktiviteter kring fältet under helgen. Vid 17-tiden på söndagen skulle den avlidne mannen och hans kamrat starta en tandemflygning med ett så kallat skärmflyg med paramotor.
- I startögonblicket har en kastvind slitit tag i ekipaget och de har träffat taknocken på hangarbyggnaden på ett väldigt olyckligt sätt, säger Magnus Thorén.
De två männen som hittades utanför vraket var inte kontaktbara när räddningstjänsten kom till platsen.

Omkom omedelbart
Flera närvarande personer ryckte in och försökte ge hjärt- och lungräddning till 47-åringen, men hans liv gick inte att rädda. Han avled innan räddningstjänsten och ambulans kom fram till platsen.
Mannen var 47 år och hemmahörande i Storebro.
Hans kamrat som var passagerare i skärmflygplanet skadades också allvarligt vid olyckan. Han fördes till intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Linköping. Enligt en bulletin på söndagskvällen var hans skador livshotande.
Någon ny bulletin har sjukhuset inte lämnat under måndagen. Enligt polisen ska mannens tillstånd vara stabilt men kritiskt.
Han är 45 år och hemmahörande i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om