Stort behov av parkeringsplatser

Förväntningarna är att Astrid Lindgrens Trädgårdar i en framtid ska locka 100 000-150 000 besökare årligen. En prognos som gör frågan "var ska alla parkera?" högst relevant.- Vi fördubblar antalet platser på en av våra parkeringar redan nu i vår, säger Kajsa Holst, projektchef för trädgårdarna på Näs.Samtidigt har kommunen anlitat en konsultfirma som ska titta över hela trafiksituationen i området.

Vimmerby2013-10-21 06:15

Genom satsningen på Astrid Lindgrens Trädgårdar kring författarinnans barndomshem Näs väntas nya målgrupper till Vimmerby, både nationella och internationella, såväl "Astrid Lindgren-nyfikna" som trädgårdsintresserade. Trädgårdarna förväntas också förlänga besökssäsongen och bli en viktig del i utvecklingen att stärka Vimmerby som en tre-dagars-destination.
Ambitionerna är högt ställda - här ska skapas en nationellt och internationellt omtalad trädgårdsupplevelse som vid utgången av 2015 ska locka 40 000 besökare årligen och i framtiden attrahera uppemot 100 000-150 000 besökare.
Det här ställer naturligtvis nya och stora krav på bland annat parkeringsmöjligheter i området. Idag finns 42 platser på den största parkeringen samt 22 platser plus två handikapp-rutor på den mindre. Kajsa Holst, projektchef för trädgårdarna på Näs, tror att den närmast förestående utökningen av p-platser kommer att göra stor skillnad.
- Enligt den nya detaljplanen kommer ytan vid den stora parkeringen att utökas och det sker redan i det vi kallar steg 1, nu under våren. Det betyder att det blir parkeringar ända ut till Furugatan och nästan dubbelt så många platser, eller 75 för att vara mera exakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om