Stort hyreshus i centrala Vimmerby ska säljas

Hyreshuset på Norrtullsgatan 3 i Vimmerby läggs nu ut till försäljning. "Vi är ideella, så det är ett stort ansvar att sköta ett helt hyreshus", säger Marcus Alsér, ordförande för Vimmerby Fabriks- och Hantverksförening som äger fastigheten.

Fastigheten på Norrtullsgatan 3 ska säljas. "Pengarna kommer ha till uppgift att stödja lokalt entreprenörskap", säger Marcus Alsér, ordförande för Vimmerby Fabriks- och Hantverksförening som äger fastigheten.

Fastigheten på Norrtullsgatan 3 ska säljas. "Pengarna kommer ha till uppgift att stödja lokalt entreprenörskap", säger Marcus Alsér, ordförande för Vimmerby Fabriks- och Hantverksförening som äger fastigheten.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-01-05 19:00

– Fastigheten byggdes omkring 1954-1956 och har drivits av föreningen sedan dess. Med tiden har det blivit mer och mer underhåll. Vi är inte en professionell fastighetsägare och kände under förra hösten att vi har kommit till vägs ände, berättar Marcus Alsér.

Huset har två lokaler för verksamheter i botten. Det är Frisörateljén och butiken Till dig som är där idag. Det finns även sju lägenheter och en större samlingslokal.

– Vi har anlitat en mäklare, en annons är redan ute och visningar påbörjas nästa vecka. Det är inget pris angivet. Men det är kring ett gäng miljoner.
 

Fastighetsmarknaden i Sverige har under 2022 påverkats av omvärldsläget och prisutvecklingen har generellt gått nedåt.

– Det här är en annan typ av affär än vanliga bostadsköp eftersom det är en kommersiell fastighet. Sedan är det klart att ränteläget påverkar. Men jag tror att huset kommer vara eftertraktat. Det är en central och bra fastighet som är väl underhållen. Vi hoppas att den ska tas vidare och bli ännu bättre med en professionell förvaltning.

undefined
"Jag vet faktiskt inte alls hur lång tid det kommer ta att sälja. Det beror på vad vi får för intressenter", säger Marcus Alsér.

Pengarna från försäljningen ska gå till att stödja lokalt entreprenörskap.

– De kommer att sättas i en stiftelse. Tanken är att vi sedan ska kunna ha pris eller på annat sätt stötta, säger Marcus Alsér.

Vad händer med verksamheterna i huset?

– Ingenting, de fortsätter som innan. Fastigheten övertas i befintlig form.

undefined
Enligt föreningen kommer inget att hända med verksamheterna i fastigheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!