Stort intresse för billiga stugor: "Oslipade diamanter"

Två billiga stugor i Pelarne och ett slitet fritidshus utanför Hultsfred. Det är veckans klickraketer på Hemnet.

Stugorna i Pelarne beskrivs som två "oslipade diamanter".

Stugorna i Pelarne beskrivs som två "oslipade diamanter".

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Vimmerby2023-05-23 18:00

När Vimmerby Tidning spanar in "Klicktoppen" för vecka 20 (15-21 maj) är det flera intressanta objekt som sticker ut. Inte minst i Vimmerby kommun.

Titta här:

• I Pelarne finns det en fastighet som innehåller två stugor med ett utgångspris på 495 000 kronor. De byggdes 1909 och beskrivs som två oslipade diamanter – med flera originaldetaljer bevarade som spegeldörrar, trägolv och kakelugnar. "För den händige kan detta bli ett fantastiskt permanentboende eller sommarhus då stort renoveringsbehov finns", skriver mäklaren.

Stugorna kom ut till försäljning i förra veckan och på bara några dagar visades annonsen 5 390 gånger.

undefined
Stugorna i Pelarne beskrivs som två "oslipade diamanter".

• Tvåa på Vimmerbylistan är en gammal lärarbostad i Norra Fågelhem, mellan Södra Vi och Vimmerby, med drygt 3 000 sidvisningar.

Villan är 230 kvadratmeter stor och har ett utgångspris på 2,1 miljoner kronor. I annonsen trycker mäklaren på den "magiska utsikten" över sjön Krön, som ligger cirka 650 meter från huset.

undefined
I Norra Fågelhem säljs det en gammal lärarbostad, som har utsikt över sjön Krön.

• Även en bostadsrätt har tagit sig in på topplistan. Det handlar om Kullstigen 8 i Vimmerby – som visades 2 738 gånger i förra veckan. Huset har en boyta på 118 kvadrat och priset är satt till 695 000 kronor.

Över till Hultsfreds kommun. Där finns det en solklar etta i form av fastigheten "Östrahult Näjern 2" (6 251 sidvisningar).

Kanske är det priset som lockar? Det slitna fritidshuset, som ligger 100 meter från sjön Näjern, har ett utgångspris på endast 190 000 kronor. Bakgrunden är att tomten är eftersatt och fastigheten har inte utnyttjats regelbundet på cirka 30 år, skriver mäklaren.

undefined
Den här stugan utanför Östrahult har inte använts regelbundet på cirka 30 år, vilket gör att priset är ovanligt lågt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!