Stort steg för hotell vid ALV

Choice Hotels och Sveafastigheter och Astrid Lindgrens Värld är överens om viljan att skapa en jättelik hotellanläggning direkt in till sagoparken i Vimmerby.

Skiss över hur det framtida hotellet vid ALV kan komma att se ut.

Skiss över hur det framtida hotellet vid ALV kan komma att se ut.

Foto:

Vimmerby2007-04-26 11:19

- Framför allt vill vi skapa en anläggning som lockar besökare året runt, ett vanligt hotell räcker inte till för det, utan vi vill ha något utöver det vanliga, säger Daniel Stenbäck, direktör för Quality Resort Norden, som ingår i Nordens ledande hotellkedja, Choice Hotels.
Anläggningen beräknas få runt 200 rum, och ha både inomhus och utomhusbad. Där utöver finns flera idéer till olika teman och utbud i anläggningen.
Investeringen handlar om flera hundra miljoner kronor.
- Lite beroende på vilka olika aktiviteter vi kommer att fylla anläggningen med.
Allt ska ske i samklang med Astrid Lindgrens Världs ambitioner och profil.
- Vi är mycket nöjda över att ha just Choice Hotels och Sveafastigheter med oss när vi nu tar nästa stora steg för året-runt turism i Vimmerby och i ALV, säger Mikael Ahlerup, vd för ALV.
Det letter of intent som parterna tecknat säger att ett komplett avtal ska vara klart senast den 1 september i år. Hotellet beräknas vara färdigt senast våren 2010.
Samtidigt har parterna kontakt med flera stora aktörer som också visat intresse för projektet. Bland dem finns en svensk världskoncern!
Läs mer i fredagens tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om