Stressen minskar i landstinget - men allt är inte bra

Arbetsmiljön har blivit bättre, tycker de landstingsanställda i Kalmar län. Men bra är det ännu inte. 16 av 100 är så stressade av jobbet att de inte har någon kraft kvar när de kommer hem. Och fyra av tio har inte förtroende för sin chef.

Vimmerby2007-01-09 07:39

Det här visar den attitydundersökning som landstinget genomfört.
Totalt har nära 4 000 av landstingets över 6 000 anställda svarat på en rad frågor och påstående om sin arbetssituation.
Har blivit bättre
Svaren visar att en hel del blivit bättre sedan den förra undersökningen som gjordes 2001.
Det tar personaldirektören Håkan Pettersson som extra positivt.
- Vi kan se att åtta av tio trivs bra på sin arbetsplats och att sju av tio är stolta över sin arbetsplats och skulle rekommendera någon annan att börja arbeta där. Det måste ses som anmärkningsvärt eftersom det skett stora strukturförändringar inom landstinget de senaste åren, påpekar han.

Mindre stress än tidigare
Generellt sett anser de landstingsanställda att arbetsmiljön blivit bättre och anser sig mindre stressade än tidigare. Jämfört med 2001 års mätning har det skett förbättringar inom alla 13 mätområden.
- Vi kan se en tydlig positiv förbättring inom områdena kundorientering, arbetsmiljö, ledarskap och samarbete. Delaktighet och påverkan har legat högt i tidigare undersökningar och gör det även nu, säger personaldirektör Håkan Petersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om