Dubbla misshandelsfall på midsommarafton

Efter midsommarhelgen har polisen fått in ett antal anmälningar om bland annat misshandel och hot. Två män, en i 18-årsåldern och en i 45-årsåldern, är misstänkta för flera olika brott.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Alexander Hoinard

Vimmerby2024-06-24 11:47

En anmälan om ringa misshandel och olaga hot har kommit in till polisen efter midsommarhelgen. Händelsen ska ha inträffat i Södra Vi, vid 22-tiden på fredagskvällen. 

– Det är någon som har skrikit och svurit mot målsäganden, och sedan också uttalat hot om våld. Den misstänkta ska också ha dragit en nyckel över målsägandens hals och orsakat ett märke, men det var ingen allvarlig skada, säger Ulf Gollungberg vid polisen till Vimmerby Tidning. 

Enligt polisen är de inblandade männen bekanta med varandra sedan tidigare. Målsäganden är en man i 45-årsåldern, hemmahörande i Vimmerby kommun, och den misstänkta är en man i samma ålder.

Ytterligare en misshandel ska ha inträffat under midsommar, kort efter midnatt under natten mellan fredagen och lördagen på en adress utanför Vimmerby.

– En patrull beordrades dit och en misstänkt ska tydligen ha knuffat, slagit med knytnävar och tagit strypgrepp så att målsägande fått rodnad. Det ska tydligen röra sig om två olika målsägande som blivit utsatta för den här misshandeln, säger Ulf Gollungberg.

Den ena målsägande är en tjej i 18-årsåldern och den andra en man, även han i 18-årsåldern. De är hemmahörande i Vimmerby kommun respektive Hultsfreds kommun.

– Det finns en misstänkt, en man i 20-årsåldern från Vimmerby, säger Ulf Gollungberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!