Nu börjar träningen inför årets studentbal

I veckan drar träningen inför årets studentbal i Vimmerby igång. "Vi har fått dela upp oss i tre grupper för att göra det smittsäkert", berättar Amelia Rosenlund från balkommittén.

I veckan börjar träningen för årets studetbal i Vimmerby. "Även om det här med bal känns ganska långt borta just så börjar det ändå att närma sig", menar Amelia Rosenlund från balkommitén.

I veckan börjar träningen för årets studetbal i Vimmerby. "Även om det här med bal känns ganska långt borta just så börjar det ändå att närma sig", menar Amelia Rosenlund från balkommitén.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-01-12 19:00

Siktet är inställt på att det ska bli en studentbal i Vimmerby 2022 trots pågående pandemi. 

– Målet är att det ska bli en bal sedan får vi se hur restriktionerna kommer se ut och hur mycket vi kommer behöva anpassa, berättar Amelia Rosenlund som menar att det är utmanande att försöka planera en bal när förutsättningarna kan förändras på kort tid. 

– Ibland är det svårt att veta hur man ska gå tillväga, men vi har pratat lite med de som anordnat tidigare. Förra året var det också pandemi och då lyckades de genomföra balen. Så upplägget vi har är väldigt likt och vi försöker lösa situationen på bästa sätt.

undefined
Förberedelserna inför årets studentbal går för fullt. På bild pågår ett av balkommitténs planeringsmöten.

Omkring 70 par förväntas delta på balen. Så en anpassning som görs redan nu är att dansträningen som nu drar igång ska ske i mindre grupper. 

– Alla par som deltar på balen kommer inte att dansa. Men vi delar ändå upp oss. Föra året delade de upp alla i två grupper men vi är lite fler så vi kommer dela upp oss i tre. Det gör att vi blir många färre som tränar samtidigt, så att det blir mycket mer utrymme och säkrare för alla. Egentligen hade vi tänkt att ha två träningar i veckan men eftersom vi behöver dela upp så mycket så blir det bara en. 

Trots alla utmaningar menar Amelia Rosenlund att det kännas positivt att komma igång med förberedelserna. 

– Det känns väldigt kul. Och även om det här med bal känns ganska långt borta just NU så börjar det ändå att närma sig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!