Studentbalen återvänder till ishallen

"Det blir lite finare i ishallen då det är en uppvisning", säger Linnea Brose om att balen återigen anordnas i ishallen.

Linnea Brose och Elna Anckarman är två av de som är med och planerar årets bal.

Linnea Brose och Elna Anckarman är två av de som är med och planerar årets bal.

Foto: Tobias Klein

Vimmerby2020-02-04 12:00

Förberedelserna inför årets studentbal är i full gång. Det är mycket som ska göras och många möten som ska hållas. Linnea Brose och Elna Anckarman sitter i balkommittén, och båda känner sig trygga i planeringen. 

– Det är samma koncept och samma material som tidigare år, säger Linnea Brose.

De vet när det är lagom att planera in möten med de olika sponsorerna och ungefär hur de ska lägga budgeten. Eftersom ishallen är färdigrenoverad har de bestämt sig för att gå tillbaka till att hålla balen där. Det som de skulle vilja försöka att satsa på i år är att använda led-monitorn. 

– Vi vill försöka använda led-tv:n och livefilma, säger Elna Anckarman.

Det är något som de inte gjort under tidigare år som balen varit i ishallen och något som de hoppas att få igenom.

I fjol kunde balen inte anordnas i ishallen då den var igång att renoveras under balhelgen. Det resulterade till att balen hölls i idrottshallen, antalet åskådare minskade och att det kändes mer familjärt.

Med mellan 60 och 65 par är det ett stort deltagande i år. Balkommittén har lagt stor vikt vid att få så många som möjligt att gå. De som är ensamma, men som vill gå, kan få hjälp att hitta någon annan som är ensam så de kan gå tillsammans - vilket betyder att övningen för uppvisningen är i full gång. Just nu övar studenterna på vals och fransäs. 

– Det är även med några tvåor i kommittén, för att lära sig hur det går till så det ska bli lättare för dem nästa år, säger Linnea Brose.

Bild på balkortegen den 11 maj 2019.
Bild på balkortegen den 11 maj 2019.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!