Ovanliga stölder, öppna brev och smällare

De senaste två dagarna har det gjorts ovanligt många polisanmälningar i Vimmerby kommun. Här är en sammanställning.

Inom loppet av ett dygn fick Vimmerbypolisen in ett tiotal anmälningar om bland annat skadegörelse och stölder.

Inom loppet av ett dygn fick Vimmerbypolisen in ett tiotal anmälningar om bland annat skadegörelse och stölder.

Foto: Arkiv

Vimmerby2023-05-05 10:25
  • Vi har tidigare berättat att Vimmerby kommun utsattes för omfattande skadegörelse natten mellan den 20 och 21 april. Bland annat förstördes det elkablar till fontänen på torget. Nu har det gjorts en polisanmälan, där det framgår att kommunen värderar skadorna till 25 000 kronor.
  • På Lidhemsvägen i Vimmerby har det varit en udda stöld. Mellan den 10 och 29 april stals det en gungställning, som enligt anmälan är värd 300 kronor.
  • Den 1 maj blev en fastighet på Höghultsvägen, i utkanten av Vimmerby, utsatt för skadegörelse. Det kastades sten mot huset och tre fönsterrutor gick sönder.
  • När en kvinna i Södra Vi hämtade posten i torsdags upptäckte hon att två brev redan var öppnade. Det rubriceras som "intrång i förvar".
  • En person på Odengatan i Vimmerby hade beställt tandkräm från Apotea och såg att paketet levererades som planerat. Men helt plötsligt var tandkrämen borta. Det hände i torsdags och har polisanmälts som ringa stöld.
  • I torsdags kväll var det en boende på Centrumgatan i Storebro som nyttjade den gemensamma tvättstugan. När tvättiden var slut upptäckte mannen att både tvättkorgen och kläderna var borta. Stöldgodset är värt 4 400 kronor.
  • Till sist: Sent i torsdags kväll var det en misstänkt drograttylla på Bondebygatan i Vimmerby. Polisen fick tips om att det åkte runt en bil och sladdade. Dessutom slängdes det smällare. Patrullen åkte dit och påträffade en man i 20-årsåldern som visade tecken på narkotikapåverkan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!