Succé för Bullerbydagen – igen

Bullerbydagen blev en solig succé i år igen. ”Vi tror på lika många besökare som i fjol, men där någonstans går nog gränsen för Vimmerby”, säger en nöjd samordnare Anders Degerman.

Provsmakning av kakor med Nawai Abdulmunem, Khadmalla Elsayed och Awatef Algerata.

Provsmakning av kakor med Nawai Abdulmunem, Khadmalla Elsayed och Awatef Algerata.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-06-05 19:30

Bullerbydagen har från den försiktiga premiären 2011, när knappast någon kom, vuxit till rena rama folkfesten med rekord på 3 000 besökare. I fjol invigdes Asllani Court i bostadsområdet Norrgården i Bullerbyn inför storpublik, men årets upplaga visar att det inte behövs fullt så storslagna programinslag för att dra folk.

– Konceptet har satt sig, och jag tycker att vi når ut med det vi vill, både visa upp bostadsområdet och att olika aktörer får visa sina verksamheter, säger folkhälsosamordnare Anders Degerman.

Föreningar, studieförbund, näringsliv och organisationer fanns på plats och det fanns mycket att roa sig med – loppis, mat, ponnyridning eller se av uppträdanden från bland annat Kulturskolan i Vimmerby. Gymnasieklassen samhäll/beteende stod för en hel del aktiviteter från lekar, tävlingar och underhållning till en loppis för att hjälpa utsatta människor i Jemen.

Mohamed Farah, som ursprungligen kommer från Somalia, har bott i Sverige i nio år. Han gillar när hans bostadsområde i Vimmerby blir enda folkmyller.

– Det är här jättebra. Ett perfekt sätt att få veta massa saker och man får umgås med folk man kanske inte alltid har tid att träffa. Dessutom lär man känna nya grannar, säger han.

Många passade också på att smaka kakor som föreningen Jasmin bjöd på.

– Det är kakor från Afghanistan, Somalia och Syrien. Vi har bakat i två dagar. Svenska kakor är också jättegoda, särskilt bullar, säger Khadmalla Elsayed.

Bakom arrangemanget står Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning, Vimarhem och Hyresgästföreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om