Succé för ensamma i fjol – så tänker Mossebo i år

Succé i fjol, men någon repris för julfirandet för ensamma blir det inte i år på Mossebo Gästhem. "Det svider som tusan att vi inte kan göra det i år också" säger Clara Rylander.

Nej ingen repris för julfirandet för ensamma hos Clara Rylander och de andra på Mossebo Gästhem i år. "Vi sörjer verkligen,  det var så uppskattat i fjol" säger hon.

Nej ingen repris för julfirandet för ensamma hos Clara Rylander och de andra på Mossebo Gästhem i år. "Vi sörjer verkligen, det var så uppskattat i fjol" säger hon.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2020-12-21 07:00

Ifjol tog ett 15-tal personer vara på chansen att slippa ensamheten och fira jul tillsammans med andra på Mossebo som bjöd in till gratis julbord på julafton. Men i år när ensamheten sannolikt är betydligt mer utbredd, ser inte Clara Rylander någon möjlighet till en repris.

– Vi har verkligen tänkt, men vi vågar inte samla folk på det sättet här på grund av smittorisken, säger hon.

Samtidigt vill hon inte helt släppa tanken på att det kanske finns någon kreativ lösning.

– Det vore ju trevligt om någon har en superidé för hur man kan göra, vi har ju samma möjligheter att bidrag med mat som i fjol.

Clara Rylander på Mossebo som i fjol höll öppet och bjöd alla ensamma på julbord på julafton med Kalle Anka och allt som hör till.  "Vi vågar inte i år även om behovet säkert är större".
Clara Rylander på Mossebo som i fjol höll öppet och bjöd alla ensamma på julbord på julafton med Kalle Anka och allt som hör till. "Vi vågar inte i år även om behovet säkert är större".
Karta: Pelarne
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!