Succé för Katla och Lejonhjärta på ALV

Responsen på den nya Bröderna Lejonhjärta-miljön i Astrid Lindgrens Värld har varit minst sagt positiv. – Rentav över förväntan, säger vd Jocke Johansson. I söndags gästades parken av drygt 7 000 besökare. Men dagssiffrorna säger inte så mycket, tycker Johansson.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2016-06-21 06:24

I fredags öppnade Astrid Lindgrens Värld den nya Bröderna Lejonhjärta-miljön. Två spel- och lekplatser, Körsbärsdalen och Törnrosdalen, med berg och eldsprutande drake.

Betyget från besökarna har varit översvallande, inte minst på sociala medier.

I söndags var det fullt med folk i parken, men det hade också sin förklaring.

– Det var en företags- och samarbetsdag med bland andra Rädda Barnen. Motsvarande helg förra året var det midsommar – det är alltid svårt att jämföra dag för dag och det blir inte relevant. Hade vi drygt 7 000 igår är det desto färre idag, det säger mer att titta på resultatet månadsvis och vi har de veckor när allt avgörs fortfarande framför oss.

Men ni är nöjda?

– Det har börjat som vi förväntat oss, väldigt bra. Något som märks direkt är att det blir bättre spridning av gästerna i parken. Det är precis som vi önskat. Vi märker också att alla vill se föreställningarna i Bröderna Lejonhjärta och därför jobbar vi med att packa gradängerna så mycket vi kan, så alla ska få chansen.

Men det är inte bara tre olika föreställningar i den nya miljön som drar. Besökarna i ALV har drygt 50 unika föreställningar att välja på – varje dag – under högsäsong.

Tidigare års gästenkäter visar att mer än hälften av besökarna nu väljer att stanna två dagar. Många av de som valt en dag kompletterar med ytterligare en dag på plats.

– Den som kommer hit första gången vet kanske inte hur omfattande utbudet är. Därför har vi i år lanserat tre dagars-biljetter, som markerar att det finns så mycket att uppleva att man bör ha några dagar på sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om