Succén: "Vi blev lite chockade"

Mer än 400 barn på ”Spöksmyg” i Gästgivarehagen och närmare 80 på ”Spökvandring” i Djursdala i går kväll – särskilt rädda för spöken verkar inte kommunens yngre invånare vara. ”Vi blev lite chockade, så här mycket folk trodde vi inte det skulle bli”, säger Carita Thörn, som fick in minst 7 000 kronor till Min Stora Dag.

Emma Landberg gick med mormor Maja Landberg på spöksmyg i Gästgivarehagen.

Emma Landberg gick med mormor Maja Landberg på spöksmyg i Gästgivarehagen.

Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby2018-11-01 14:30

Två nya spökaktiviteter på nära håll under en och samma kväll – skulle det finnas intresse?

Kvittot stavas succé. Spöksugna vallfärdade både till Vimmerby och Djursdala.

– Vi hade inte vågat hoppas på så många och jag är glad att vi hade föranmälan, annars hade jag nog aldrig trott att vi skulle behöva så mycket korv som det gick åt, säger en mycket nöjd Annie Hermansson i styrelsen för Djursdala Sportklubb, som såg till att Djursdala festplats blev rena rama läskigheten.

Efter uppvärmning på dansbanan, ledd av ett spöke förstås, fick barnen, indelade efter ålder och spökvana, gå en slinga med olika stationer där spöken levererade utmaningar som belönades med bokstäver som skulle bilda ett ord. Smaka, lukta och känna förstärkte spänningen…

– Vi fick verkligen fin respons och folk verkade gilla det här, så det kan nog bli fler år, det hoppas vi på.

– I Gästgivarehagen i Vimmerby formligen vällde det in barn och vuxna. Arrangören Carita Thörn hade räknat med mycket folk. Men inte riktigt på den här nivån.

– Helt sanslöst. Jag hade 250 reflexer, som jag trodde skulle räcka till alla barn. Och 400 startkort, som jag trodde var alldeles för mycket – men de tog slut. Så det kom mer än 400 barn och väldigt många vuxna. Godiset vi delade ut tog slut på en halvtimme, men det är ju härligt att få den här responsen.

Att smyga omkring och leta spöksaker med ficklampa lockade spökjägare även från angränsande kommer och Carita Thörn tror att arrangemang av det här slaget kan få fler att få upp ögonen för Gästgivarehagen.

– Jag räknar med att det ska bli fler spöksmyg. Jag har inte riktig koll på hur mycket pengar vi fick in till Min Stora Dag än, men det blir minst 7000 kronor och det är ju jättebra.

Annie Hermansson konstaterar att skiljelinjen mellan Halloween och Allhelgona blivit tydligare.

– De flyter inte in i varandra på samma sätt och jag tycker det är fint att var sak firas på sitt sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om