SUPERBILDEXTRA: Barnens stora dag överträffade succén

I lördags var det dags för andra upplagan av Barnens stora dag på torget i Vimmerby. Man lyckades återupprepa fjolårets succé, och det med råge. – Det var ännu mer folk på plats och dessutom samlades det in 70 000 kronor till organisationen Min Stora Dag. Det känns jättebra, säger Initiativtagaren Carita Thörn.

Foto:

Vimmerby2016-10-03 10:00

Redan den första upplagan ifjol blev en succé och slutade med ett bidrag på 55 000 kronor till Min Stora Dag. Till årets upplaga hade lite extra satsningar gjorts.

– Vi hade längre tid på oss att planera och marknadsföra evenemanget. Det märktes att ryktet om dagen spridit sig väl för det kom en hel del folk från andra orter än Vimmerby också, berättar Carita Thörn som var tacksam för att alla sponsorer som ställt upp och gjort det möjligt att bland annat dela ut 600 ballonger och 400 spel till barnen och dessutom ha fina priser i lotterier.

En nyhet för året var att ”Superhjältar mot cancer” var på plats. De poserade på bild med barnen som vågade sig fram och var ett uppskattat inslag. Det var Batman som hade sällskap av Batgirl och Supergirl. Spindelmannen skulle också ha varit på plats, men fick lämna återbud på grund av sjukdom. Ett bevis på att även Superhjältar är mänskliga.

Annars var det verkligen en fröjd att gå runt och se barnen ta del av alla aktiviteter. Vid brandbilen fick de ta plats bakom ratten, och kanske tändes det en dröm att bli brandman hos någon.

Andra fick rida ett varv runt kvarteret på en ponny och fick ett minne för livet. För de lite mindre var en tur på tramptraktor vid rådhustorget höjdpunkten.

Barnen fick även chansen att utmana några av Vimmerby Hockeys spelare i bordshockey, eller så kunde man skjuta innebandystraffar och få tips om bättre skotteknik av VIBK-spelare.

Det fanns även en trollkarl och clowner på plats och så bjöds det på både såg och teater, Kort sagt fanns det något för alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om