Svalkande dopp

Med prognoser om 30 grader varmt i veckan lär badplatserna invaderas. Och det är bra kvalité på vattnet i badsjöarna i Vimmerby.

Emelie Karlsson, Sean McWilliams och Didric Nilsson njuter av ett svalkande dopp. Foto: Josefine Antonsson

Emelie Karlsson, Sean McWilliams och Didric Nilsson njuter av ett svalkande dopp. Foto: Josefine Antonsson

Foto:

Vimmerby2010-06-29 06:14


- Det ser bara bra ut, och det brukar sällan vara några problem, säger Sven af Ekenstam på miljöförvaltningen som ansvarar för provtagningen av vattnet i sjöarna.
Inför varje badsäsong, som enligt kalendern infaller mellan den 21 juni och 15 augusti, tas prover i 21 olika sjöar i kommunen. Därutöver tas också mera regelbundna prover under hela badsäsongen.
- Vi tar ett prov varannan vecka, och i några sjöar, som visat väldigt bra resultat nöjer vi oss med ett prov var fjärde vecka, säger han.
Hittills har bara resultatet från den första allmänna provtagningen kommit. Det visar prima badvatten i samtliga 21 vattendrag som undersökts.
Ett andra prov har tagits i nio sjöar med större badplatser eller de som klassas som kommunala. Det provet togs dagen före Midsommarafton och resultaten har inte kommit tillbaka från analysen. Enligt Sven af Ekenstam finns inget som tyder på att det skulle vara några problem med badvattnen. Totalt finns det 300 sjöar i Vimmerby kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om