Svårbegriplig Grävskopa

Kommunens platta plattor på stan i allmänhet och Fisktorget i synnerhet gillas inte av Bevara Vimmerby. Men föreningens nidpris Grävskopan till teknik- och serviceförvaltningen gillas inte heller av alla. - Jag ser inte varför man ska ge en Grävskopa till folk för att de vill göra stan bättre för handikappade. Jag skäms, säger Maggi Ottander, som var föreningens första ordförande.

Vimmerby2009-04-23 06:20

Någon Grävskopa har kommunen ännu inte fått - den ska inte delas ut förrän vid Bevara Vimmerbys årsmöte. Men tillkännagivandet av "priset" har väckt reaktioner.
Maggi Ottander är en av de som tycker att Grävskopan ges till fel mottagare. Hon var en gång med och bildade Bevara Vimmerby och var också föreningens första ordförande. Hon känner inte igen sig när föreningen nu siktar in sig på det pågående arbetet med nya plattor på trottoarer och öppna platser i stadskärnan.
- Jag tycker att man måste ha förståelse för hur handikappade människor har det i vårt samhälle, även om jag vet att det kan vara svårt för den som inte själv är synskadad eller rörelsehindrad. För många av oss är det en pina att gå på stan och jag tycker verkligen att det är positivt att kommunen gör något för att underlätta framkomligheten.
I många år har hon kämpat för just den här sortens tillgänglighetsanpassning i såväl handikapprådet som de synskadades förening.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om