Svårt lösa taxi-situationen

Taxiservicen är en svårknäckt nöt för kommunen. Intresset från entreprenörer är svalt eller kostsamt och att köra nattrafik i kommunal regi anses inte möjligt. Det sista hoppet ställs till Kalmar Läns Trafik, KLT.

Vimmerby2012-12-14 07:38

- Kommunstyrelsen ger i uppdrag till samhällsbyggnadschefen och till KS-ordföranden att fortsätta diskussonen med KLT om en lösning, vi ser det trots allt som ett behov inom kollektivtrafiken, säger Micael Glennfalk, ordförande i kommunstyrelsen. I flera veckor har kommunen låtit utreda taxisituationen som uppstått sedan Vimmerby taxi slutat med skjutsar efter klockan 20 på kvällarna, efter att man förlorat två tredjedelar av skolskjutsarna.

För få resor
Man anser att underlaget är för litet. Enligt uppgift rör det sig om 2-3 resor per vecka på vardagar och ett tiotal resor per kväll fredag lördag.
Flera andra taxibolag har också tillfrågats, men inget eller få är intresserade i dagsläget. Vikbolandets Taxi från Norrköping har lämnat ett kostnadsförslag för att hålla med taxi mellan klockan 17 och 06 varje natt. Det skulle kosta 3 250 kronor per natt, eller 1,1 miljon om året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om