"Svartbyggare" fick rätt

Först pekade nämnden ut fastighetsägarna som svartbyggare. Sen sa nämnden nej till bygglovet. Nu får den utpekade "svartbyggaren" rätt på alla punkter av länsstyrelsen som häver miljö- och byggnämndens beslut att neka bygglov för fastigheten vid Nossen utanför Vimmerby.

Vimmerby2008-01-18 07:12

- Det är det sunda förnuftet som segrar till slut, och vi är förstås glada över det, säger fastighetsägaren till vår tidning.
Det handlar om det omtvistade byggärende som vår tidning berättade om i flera artiklar under hösten. Fastighetsägarna anmälde redan under våren till miljö- och byggnadsnämnden att de avsåg att bygga till och renovera ett befintligt fritidshus. Nämnden hade inget att erinra mot den bygganmälan.
Några månader senare fick nämnden ett tips om att fritidshuset rivits och ersatts med en ny större byggnad. Ungefär samtidigt kom en bygglovsansökan för det pågående bygget in till nämnden.
Den kom för sent, ansåg nämnden vid sitt sammanträde i september och ansåg att det handlade om ett svartbygge.
En månad senare hade nämnden bygglovsansökan på sitt bord. Då avslogs den för att nämnden ansåg att taktkonstruktionen gör huset så högt att det blir som ett tvåvåningshus - och det kan inte nämnden acceptera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om