Svartbygge vid Nossen

Fritidshuset som fanns på den sjönära tomten är borta - istället byggs där ett större hus för fullt. Men först sedan miljö- och byggnämnden började intressera sig för byggnationen har bygglovshandlingar dykt upp.

Vimmerby2007-09-19 07:01

- Det här är vad vi kallar för svartbygge, säger Björn Swedborg, m, ordförande i miljö- och byggnämnden i Vimmerby.
Det handlar om en byggnation i närheten av sjön Nossen utanför Vimmerby.
- Det är inte så nära att det ligger inom strandskyddet, men det kan bli en fråga för landskapsbilden, säger Stefan Larsson, chef på miljö- och byggförvaltningen som nu utreder svartbygget.
Förvaltningen fick en anmälan om att byggnationen pågick och vid en kontroll visade det sig att det fritidshus som tidigare stått på tomten var borta och istället byggdes där en ny byggnad.
- Så vitt vi kan se handlar det om en byggnad i 1 1/2-plan och betydligt större än fritidshuset, men om det rör sig om en permanent bostad vet vi inte ännu. Men vi hoppas att den kommande prövningsprocessen ska ge svar på de frågor vi har, säger Stefan Larsson.
Det var först sedan förvaltningen blivit uppmärksammad på byggnationen och begärde att få in handlingar som de har kommit miljö- och byggnämnden till del.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om