Sven-Gunnar, 63, äldst i Kulturskolan

Kulturskolans orkester Mellanblåset har dragit igång för terminen. Nästan alla eleverna går i fyran. Någon i femman. Och så är det Sven-Gunnar Thorén. Han är 63.- Jag har alltid drömt om att kunna spela trumpet och när jag fick en i 60-årspresent satte det ju lite press på mig. Att spela med barnen är jättekul, men jag måste skärpa mig lite extra. De är ju blixtsnabba på att lära sig!

Vimmerby2013-08-31 04:06


Det är första repetitionstillfället för höstterminen för Mellanblåset. Den ena eleven efter den andra blir skjutsad av föräldrarna till övningen i Kulturskolan.
Men Sven-Gunnar Thorén, 63, tar sig dit på egen hand. Han är ett skolexempel på att det aldrig är för sent att ta tag i en dröm. Han ska lära sig spela trumpet - något han drömt om hela livet.

60-årspresent
Förra läsåret spelade han och hans kompisar i Kulturskolans nybörjarorkester. Nu har de tagit klivet upp i Mellanblåset.
- Barnen tar det helt naturligt. Och jag tycker det är jättekul. Det är mycket roligare att spela tillsammans med andra. Det låter bättre och man lär sig mer.
Ljudet av en trumpet har alltid tagit tag lite extra inombords. Han har gärna lyssnat på andra trumpetare och drömt om att kunna spela själv. Men det skulle dröja innan Sven-Gunnar Thorén kom till skott.
- Det är så lätt att det kommer saker emellan. Men när jag fyllde 60 fick jag en trumpet av släkten, och då kände jag ju lite press att sätta igång.
Trumpetandet fick riktig fart när hans fru kom hem och berättade att hon fixat in honom som nybörjare i Kulturskolan.
- Jag visste inte ens att man kunde gå där som vuxen, men Elisabeth hade snappat upp det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om