Sven Nordqvist i ovanlig utställning

Sven Nordqvists originalitet och förbryllande myller av pryttlar och mucklor slutar aldrig att fängsla. I sommar bjuder Astrid Lindgrens Näs på en titt in i hans världar. - Den här sommarutställningen är väldigt ovanlig - och fantastiskt kul att jobba med, säger utställningsproducent Anneli Karlsson.

Vimmerby2011-05-24 06:15


Alla som någon gång suttit med en bok illustrerad av Sven Nordqvist vet att det tar tid att vända blad. Det finns ju så mycket att upptäcka och roas av i hans bilder.

Original
Mycket att titta på blir det också i sommarens utställning på Astrid Lindgrens Näs "Pettson och Findus och många fler! Välkommen in i Sven Nordqvists världar".
- Vi är oerhört stolta och glada över att kunna visa upp så stor del av Sven Nordqvists originalbilder, säger Anneli Karlsson, utställningsproducent på Astrid Lindgrens Näs. Här ser man vilken fenomenalt skicklig konstnär Sven Nordqvist är. Man kan gå på upptäcktsfärd i varje målning och njuta länge. Det är en häftig upplevelse att komma i närkontakt med originalen.

Mer än Pettson
Ett rum är vikt enbart åt originalen till Augustprisade "Var är min syster". De kluriga faktaböckerna har fått ett annat. Dessutom visas illustrationer Sven Nordqvist gjort åt andra författare och, naturligtvis hans egna skapelser med Pettson och Findus som de väl mest välkända.
- De flesta känner igen Sven Nordqvist för just Pettson och Findus, Nasse och hans illustrationer till böckerna om Mamma Mu och Kråkan av Jujja och Tomas Wieslander - men han är så mycket mer. Han har bland annat gjort fantastisk grafik. Jag måste säga att man blir på väldigt gott humör av att packa upp allt som vi får ta del av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om