Svensson: "Vi har inget val"

Kommunen måste prioritera förskolans behov före Oxgårdens expansion. Det menar Per-Åke Svensson (C), vice ordförande i kommunstyrelsen. - I det här fallet har vi inget val. Ser förskolan att den behöver den här ytan så är det så, säger han.

Vimmerby2014-03-07 08:21

Hotellnäringen Oxgården vill expandera och bygga ut verksamheten med ytterligare 160 bäddar. Men kommunen ser ut att stoppa planerna till förmån för förskolan som vill utöka sin verksamhet på området.
Vår tidning har berättat om intressekonflikten för den 2 000 kvadratmeter stora ytan under veckan. Ärendet har ännu inte varit upp i kommunstyrelsen, men enligt Per-Åke Svensson (C) kommer man att lyssna på förvaltningen.
- Det har inte varit uppe i kommunstyrelsen än, men vi måste ta hänsyn till barnens bästa och Vimarhems hyresgäster i det här fallet. Jag tycker att det ser svårt ut att hitta en lösning och att flytta en förskola är också dyrt, säger han och fortsätter:
- Sedan är det olyckligt att det är som det är, men hotellet ligger väldigt inklämt. Vi vill att turisnäringen ska expandera, men i det här fallet har vi inget val. Ser förskolan att den behöver den här ytan så är det så.

Expandera norrut?
En möjlig lösning skulle kunna vara att Oxgården istället expanderar i nordlig riktning, och förvärvar macken som finns på det området.
- Det vore det bästa och jag vet att det har förts förhandlingar. Jag hoppas att vi kan hitta en sådan lösning.
Vimarhem uppskattar att Bullerbyns allmänna grönområde uppgår till en yta av cirka 14 450 kvadratmeter. Men då ska man betänka att det kommunala bostadsbolaget har cirka 60 fastigheter på området.
- Den lösningen tror jag inte på. Hyresgästerna har också behov av fria ytor.
I onsdagens tidning meddelade stadsarkitekten Bo Klarén att kommunens tjänstemän ska titta på ärendet igen.
- Vi får se om man kan hitta något kompromissförslag och när det kommer upp i kommunstyrelsen, säger Per- Åke Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om