Vad tror du om Sveriges OS-final?

Svenska fotbollslandslaget med Vimmerbyfostrade Kosovare Asllani på planen spelar OS-final mot Kanada. En timme innan avspark frågar Vimmerby Tidning folk på stan vad de tror om matchen.

Hugo Bäckman från Vimmerby och Axelina Larsdotter från Växjö tror på vinst för Sverige.

Hugo Bäckman från Vimmerby och Axelina Larsdotter från Växjö tror på vinst för Sverige.

Foto: Ebba Lagergren

Vimmerby2021-08-06 13:57
undefined
Kristina Jakobsson från Stockholm tippar 3-2 till Sverige.

– Kanske 3-2 till Sverige. Jag är inte jätteinsatt, men jag tror de är revanschsugna från silvret senast i OS i Rio, säger Kristina Jakobsson från Stockholm.

undefined
Henrik Cato Hammarstedt från Jönköping med dottern Ida tror på målfest.

– Sverige vinner med 3-0. Jag tror de är ganska mycket bättre än Kanada. Jag har fuskat och tittat på oddset, och då verkar det så. Får Sverige ett mål tidigt tror jag det kommer vara avgörande och sen blir det målfest, säger Henrik Cato Hammarstedt från Jönköping. I famnen har han dottern Ida.

undefined
Hugo Bäckman från Vimmerby och Axelina Larsdotter från Växjö tror på vinst för Sverige.

– Det blir kross från Sverige idag. Jag tror att de kör över Kanada med 3-1. De förtjänar i alla fall verkligen vinst i år. Det vore tråkigt om de föll på mållinjen, säger Hugo Bäckman från Vimmerby.

– Ja något måste ju gå bra nu när handbollslandslaget förlorade sin match i förmiddags. Jag vågar inte gissa ett resultat, men jag tror på vinst, säger Axelina från Larsdotter från Växjö.

undefined
Maria och Wilmer Nyström från Vimmerby tror också att Sverige tar hem OS-finalen.

– Jag är inte så insatt i fotboll, men jag hejar såklart på Sverige och jag tror på vinst. Det gör mina barn också, de hejar alltid på Sverige när de spelar, säger Maria Nyström från Vimmerby. Sonen Wilmer tror också att Sverige tar hem OS-finalen mot Kanada.

undefined
Linda Holm från Vimmerby med sonen Noah tippar att Sverige vinner med 1-0 efter en tight match.

– Jag tror det kan bli riktigt tight. Det blir nog få mål. Kanada har riktigt bra försvarsspel, men jag tror ändå på Sverige. De har haft bra spel genom hela turneringen. Så jag gissar 1-0 till Sverige, säger Linda Holm från Vimmerby. Här med sonen Noah Holm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!