Syster Viktoria har meducinen

Skrapsår, sträckningar och stukade fötter - i ett busigt ALV är det lätt att trilla och slå sig. Men parkens sjuksköterska, Viktoria Jakobsson, har "meducin" mot det mesta. - Det är roligt att få hjälpa till. Barnen är sådana tappra patienter, säger hon.

Viktoria Jakobsson tar hand om Jakob Möller som skadat en tå. Foto: Josefine Antonsson

Viktoria Jakobsson tar hand om Jakob Möller som skadat en tå. Foto: Josefine Antonsson

Foto:

Vimmerby2008-07-19 04:05

I ALV:s sjukstuga sitter Jakob Möller från Västervik. Han anlände precis till parken - men dagen har inte börjat särskilt bra.
En av hans tår värker nämligen som bara den.
- Han skadade tån för några dagar sedan. Men nu har det plötsligt blivit värre. Det var nog för att han sprang så mycket barfota i går, säger Jakobs mamma och tittar lite oroligt på sin son.
Viktoria Jakobsson undersöker såret på tån och konstaterar snabbt att det är infekterat. Hon tvättar, lägger om och skickar med några uppmuntrande ord.
- Nu kommer det nog att kännas bättre. Men om Jakob blir sämre och får feber måste ni åka in till vårdcentralen.
Viktoria Jakobsson utstrålar lugn och trygghet, precis som en sjuksköterska ska göra. Sedan i maj arbetar hon i ALV:s sjukstuga. Hon är där fem dagar i veckan - och stormtrivs. Arbetsuppgifterna varierar, precis som patienternas åkommor.
- Det är många barn som kommer in till mig för att de slagit i huvudet när de lekt. Då får jag göra en bedömning: Finns det risk för hjärnskakning? Behöver det sys? Många gånger får jag även lugna föräldrarna, berättar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om