Ta in anbud på nytt äldreboende

Nu ska anbud tas in för det nya äldreboendet. Uppdraget är att boedet med 110 lägenheter ska stå klart på "Cirkusplatsen" första kvartalet 2014.

Vimmerby2012-10-11 06:16

Kommunstyrelsen skickar inte med några direktiv om vilken byggvariant man helst vill ha. De båda beräknade alternativen varierar mellan 130 och 190 miljoner kronor. De högsta beloppen i kommunen - hittills.
- Äntligen går vi igång med det här projektet i skarpt läge, konstaterar Micael Glennfalk, M, sedan kommunstyrelsen beslutat att ge i uppdrag till teknik- och servicenämnden och fastighetsavdelningen att ta in anbud för byggnationen som omfattar sammanlagt 110 lägenheter.
Boendet ska vara uppdelat i en kommunal drift och en i privatdrift enligt tidigare beslut i kommunfullmäktige.
Under byggplaneringen har två huvudalternativ till byggteknik utkristalliserat sig. Antingen en arkitektritad byggnad som färdigställs på plats, enligt ett exempel från Motala, eller att boendet byggs i modulmodell.

Klarar kraven
Båda varianterna lever upp till de krav som socialnämnden ställer för versamhetens skull och de rent byggnadstekniska krav som fastighetsavdelningen ställer.
De ekonomiska kalkylerna skiljer sig rejält mellan de båda varianterna. Den så kallade "Motalamodellen" bedöms kosta uppemot 190 miljoner kronor, medan en modulmodell skulle kosta runt 130 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om