Ta steget norrut!

En regionsindelning där Vimmerby kamperar med Kalmar och Blekinge är rena skräckscenariot för Vimmerbybon Mats Konrad. - Vi måste ta chansen att ta steget där framtiden och tillväxten finns - och det är norrut. Nu startar han Vimmerbykampanjen "Se upp!"

Vimmerby2009-01-29 07:31

Frågan om framtidens regionala geografi resulterar knappast i mer än en axelryckning hos gemene man. Något som Vimmerbybon Mats Konrad förvånas över.
- För mig är den nya regionala indelningen den största frågan under min livstid. Det är beslut som verkligen kommer att påverka vår och kommande generationers framtid.

Näven vid köksbordet
Han säger att han normalt är av den vanliga knyta-näven-vid-köksbordet-sorten. Men nu tar han strid och tar initiativet till Vimmerbykampanjen "Se upp - låt dig inte dras ner!"
- Se upp är dubbelbottnat. Dels tycker jag vi måste se upp med vad våra landstingspolitiker och ivrare från Kalmar säger - deras prio ett är att hålla samman Kalmar län, dels tycker jag vi ska se upp, upp till Linköping.
Partiledarna för regeringspartierna har efter flera års splittring nu enats om att Sverige ska få en ny regional indelning. Det innebär bland annat att Halland och Gotland blir egna regioner. Men de stora förändringarna dröjer till efter nästa val.
- Nu är det bråttom. Vi har världens chans att se till att vi tillhör landets fjärde storstadsregion istället för att vända blicken mot Kalmar, som spelat ut sin roll för oss Vimmerbybor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om