Ta vara på unga idéer

Ett nytt Leaderprojekt ska ta vara på ungas idéer och tankar kring entreprenörskap. Parallellt med projektet sker även forskning i samarbete med Växjö Universitet.

Vimmerby2003-03-07 09:25

Nu startar Leader ett nytt projekt för att ge unga skjuts och stöd för egna idéer. Projektet genomförs tillsammans med Växjö universitet.

- Ungt entreprenörskap är ett projekt som Leader självt initierat, säger Beata Allen, projektledare.
Hon har i dagarna påbörjat förstudien tillsammans med företrädare för Växjö universitet. Universitetet är en samarbetspartner i projektet och ska stå för forskningsdelen.
- De kommer att följa projektet under hela tiden, säger Beata Allen.
Samuel Andersson, student, och Christina Klosterberg, doktorand, kommer att göra djupintervjuer i projektområdet med främst unga på gymnasienivå. I och med att det idag finns extremt lite, om ens någon, forskning gjord kring ung företagsamhet är denna del väldigt spännande. Redan i mitten av juni kommer deras rapport att vara klar.
Tro på idé
Beata Allen ska under förstudieperioden bland annat kartlägga redan befintliga initiativ, unga företagare och arrangera ett seminarium i maj som vänder sig till unga entreprenörer. Den viktigaste delen i förstudien är tre möten, ett i respektive kommun, dit unga ska bjudas in.
Där är det tänkt att huvuddragen för projektarbetet ska komma fram. Sedan, när de unga fått vara med och påverka, ska innehållet i projektet formuleras på allvar.
Projektidén bygger på att företagande ska stimuleras. Men inte "bara".
- Syftet är också att ändra förhållningssätt till entreprenörskap. Att ändra sättet att tänka till att våga tro på, och testa, en idé.
Allt behöver inte vara företagande heller.
- Det kan vara en skolidé eller en föreningsidé. Företagsamma människor behövs dessutom på alla arbetsplatser, säger Beata Allen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om