Taket läcker på Allaktivitetshuset

Priset på Allaktivitetshuset i Vimmerby fortsätter att skena. Det började på 5,4 miljoner. Nu riskerar projektet att sticka över tolv miljonersgränsen. Det senaste bekymret är att taket läcker.

Vimmerby2008-09-03 06:09

- Det har varit känt att det är läckage i taket, men det fanns inget med om att åtgärda skalet i den upphandling som gjordes, säger fastighetschefen Mari Sellin, som så att säga ärvt projektet när hon tillträdde sitt jobb för ett år sedan.
Då när ombyggnationen av den före detta möbelaffären var ute på upphandling stannade prislappen på 9,1 miljoner. En klausul i avtalet gjorde att tidsfördröjningen gjorde det tvåhundratusen dyrare.

Pengarna räcker inte
Sen dess har också andra kostnader för bygglovshandlingar, fjärrvärme, asfalt och en del annat drivit på kostnaderna till 10,3. Det är också den summa som kommunstyrelsen totalt har anslagit till projektet i nuläget.
Men det lär inte räcka.
Så sent som på tisdagseftermiddagen skulle Mari Sellin till kommunstyrelsens arbetsutskott för att redogöra för de senaste problemen i byggnationen, som innebär både förening och ännu dyrare pris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om