Astrid Gladh säger att hon känner ansvar både för sin personal och för de som ska äta maten.
- Därför vill jag lyfta frågan, innan systemet införs. Politikerna måste också ta sitt ansvar hela vägen och garantera att maten som serveras har hanterats av personal som vet vad det handlar om, att maten har sin näring kvar och att den smakar bra. Det gäller att se för- och nackdelar och sedan ta konsekvenserna.
För att systemet ska vara så ekonomiskt som det är tänkt lagas mat för tre dagar åt gången.
- Det är bara en fjärdedel kvar av c-vitaminerna efter tre dagar, säger Lena Jonsson, Institutionen för hushållsvetenskap i Göteborg, som undersökt potatis och ärtor i cook and chill.
Tänk till om cook/chill
Vimmerby kommuns kostchef Astrid Gladh hoppas att beslutande politiker tänker till innan de bestämmer sig för cook and chill.- Jag lyfter frågan, eftersom jag är orolig för hur det ska fungera i verkligheten och vi har ju ett ansvar för att maten är både god och innehållsmässigt näringsriktig.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!