Tanken: "Ska bli lite av ett vuxendagis"

Café Kröngården fick ny arrendator för en månad sedan. Conny Gyllenelg, som tar över första april, har planer på att skapa en naturlig mötsplats. "Tanken är att det ska bli lite av ett vuxendagis", säger han.

I maj räknas Conny Gyllenelg med att dra igång verksamheten på Kröngården.

I maj räknas Conny Gyllenelg med att dra igång verksamheten på Kröngården.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-03-10 11:00

Conny Gyllenelg har ett förflutet i Vimmerby som sträcker sig 30 år tillbaka i tiden. Då hette han Kramer i efternamn och drev under fyra år restaurang C&C som var belägen mittemot Systembolaget på Sevedegatan.

– Jag har många fina minnen från Vimmerby på den tiden och har fortfarande många vänner kvar, säger Conny som även varit restaurangansvarig på Astrid Lindgrens Värld under en period och dessutom drivit restaurangen på Tobo Golfklubb under några säsonger.

– Sedan dess har jag jobbat med lite av varje. Ett tag som mat och dryckansvarig på ett hotell i Åre, sedan utbildade jag mig restauranglärare och undervisade som det under några år. Den senaste tiden har jag jobbat som indendent på Stockholms stad med ansvar för fastigheter och restauranger. Den tjänsten har jag sagt upp mig ifrån så från första april blir det fullt fokus på Kröngården för min del, säger Conny Gyllenelg som inte har släppt kontakten med Vimmerbytrakten helt genom åren.

– De senaste 7-8 åren har jag besökt trakten för att jaga. Då har jag märkt att jag saknar den friska luften och friheten där nere som nu fått mig att flytta tillbaka. Jag kommer att hyra en stuga på landet till en början, men även ha kvar min lägenhet på söder i Stockholm. På längre sikt kan det dock bli aktuellt att skaffa något mer permanent i Vimmerby också, säger Conny Gyllenelg.

Hur långt gångna är planerna för Kröngården?

– De är någorlunda fastlagda i teorin, men hur det blir rent praktiskt får klarna mer när jag drar igång verksamheten. Jag har dock tänkt att ha mer än bara ett café. Det ska finnas lite mer matiga mackor och dessutom rättigheter att servera vin och öl. Jag tror att Vimmerbybon blir mer benägen att ta cykeln ut till Kröngården en sommarkväll om man lockar med en god räkmacka och en öl istället för bara kaffe och kaka, säger Conny som vill göra Kröngården till en naturlig mötesplats.

– Jag har tänkt mig att det ska bli lite av ett "vuxendagis" där folk kan träffas och umgås och ha det trevligt tillsammans. Platsen är ju väldigt fin och erbjuder även goda möjligheter att anordna evenemang som veteranbils- och MC-träffar, temakvällar med mat eller musik i form av rockabilly. Målet är att ha roligt i första hand för det är svårt att tjäna några större pengar på det, säger Conny Gyllenelg.

Den 15 maj ska verksamheten öppna.

Vintern vill inte släppa taget om Kröngården än, men i sommar är det tänkt att det ska bli en naturlig mötesplats igen.
Vintern vill inte släppa taget om Kröngården än, men i sommar är det tänkt att det ska bli en naturlig mötesplats igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!