Tänker om

Omsorgsnämnden tvekar till att bygga ut Eken. Flera faktorer gör att nämnden nu vänder sig till kommunstyrelsen för att börja om diskussionen om hur kommunen ska lösa behovet av äldrebostäder på lång sikt.

Eken i Vimmerby kanske inte alls kommer att byggas ut på det sätt som kommunen planerat och beslutat. Nu börjar omsorgsnämnden ifrågasätta lämpligheten i projektet.

Eken i Vimmerby kanske inte alls kommer att byggas ut på det sätt som kommunen planerat och beslutat. Nu börjar omsorgsnämnden ifrågasätta lämpligheten i projektet.

Foto:

Vimmerby2007-10-20 04:19

- Den här frågan är helt öppen igen, säger Elisabeth Lage-Nilsson, kd, ordförande i omsorgsnämnden.
Om- och tillbyggnaden av Eken har länge varit kommunens och i synnerhet omsorgsnämndens givna förstahandslinje för att lösa behovet av särskilda boenden i Vimmerby. Tanken har varit att renovera och modernisera de små och slitna bostäderna i Eken samtidigt som en tillbyggnad med nya lägenheter skulle göra det möjligt att flytta över de 20 platser som än så länge finns på Duvan vid vårdcentralen. Det skulle ge sammanlagt 84 platser.
Men kommunens planer har stött på motstånd. Ändringen av detaljplanen för Eken-området, som är nödvändig för att kunna bygga om som kommunen hittills tänkt, har överklagats av flera grannar.
Länsstyrelsen har konstaterat att särskilt en granne drabbas mycket om de kommunala byggplanerna skulle bli verklighet. Därför har Länsstyrelsen markerat till kommunen att byggrätten i sydöstra hörnet av fastigheten, närmast korsningen Smedjegatan-Gästgivargatan, måste begränsas. Stryker kommunen den byggrätten kan Länsstyrelsen möjligen tänka sig att ge klartecken till resten av planen.
Men Länsstyrelsens aviserade stopp för byggrätt på den aktuella delen av tomten påverka hela byggnationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om