Tapasrestaurangen kan tvingas stänga nästa sommar

För lite att göra om dagarna och för mycket om kvällarna. Så har sommaren sett ut på Ramons tapasbar. Det kan göra att tapasrestaurangen i Vimmerby väljer att hålla stängt nästa sommar. "Staden har ju ingenting om dagarna", säger ägaren Ramon Tekbas.

Ramons Tapas bar kan tvingas att stänga nästa sommar då trycket under dagarna har varit för lågt och för mycket jobb på kvällarna.

Ramons Tapas bar kan tvingas att stänga nästa sommar då trycket under dagarna har varit för lågt och för mycket jobb på kvällarna.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-08-01 20:00

Tapasrestaurangen gör sin första sommar i Vimmerby efter att ha haft sin invigning i slutet av maj. Men den första tiden har inte blivit som man hade förväntat sig när man kom till staden. 

– Det är inte som de har berättat att det är jättemycket folk. Staden har ju ingenting om dagarna och det är efter klockan 18 alla ska ha mat samtidigt. Då hinner man inte med. Speciellt för mig som har tapas då varje bord ska ha 10 till 15 tallrikar. Det är helt fel och jag vet inte varför folk inte har reagerat tidigare. Staden ska inte vara död fram till klockan 18, säger restaurangens ägare Ramon Tekbas till Vimmerby Tidning.

undefined
Medarbetaren Adham Mustafa hoppas på att det blir en bättre sommar nästa år.

Då det är sådan kontrast mellan dagarna och kvällarna för Ramons tapasbar finns tankarna hos restaurangens ägare att man kommer hålla stängt nästa sommar och satsa mer på vintern.

– Är det så här kommer jag inte ha öppet nästa sommar. Jag kommer stänga och ta semester istället. Man kan inte anställa personal och betala full lön för så få timmar. Det är onödiga utgifter om det är inte någon aktivitet inne i stan. Trycket är jobbigt på kvällarna och det tar ju sin tid. Det är bara stress. Om det är så här så kommer jag satsa lite mer på vintern. Det är inte värt pressen.

undefined
Tapasrestaurangen i Vimmerby öppnade i slutet av maj.

Astrid Lindgrens Värld drar mycket besökare till Vimmerby på sommaren och många väljer att spendera större delen av dagen i parken. Ramon Tekbas tror att det är en anledning till att det inte är så mycket folk i stan. Ramon hoppas att Vimmerby tar sig en funderare och gör någonting för att väcka mer liv i stan under dagarna på sommaren.

– Systemet är fel här i Vimmerby att det inte finns något i centrum. Astrid Lindgren har hela processen under sommaren. Vill Vimmerby satsa så ska man satsa på hela Vimmerby och inte bara en liten del. Jag tycker att man ska göra något i stan så man får det att rulla. Det är inte som jag hade förväntat mig.

På frågan om han själv hade kunde göra något annorlunda vill han inte ge någon kommentar.

– Det är för tidigt att prata om nu.

Tapasrestaurangen har kämpat länge för att få alkoholtillstånd och man kommer göra ett nytt test nu i augusti. 

Hur mycket påverkan tror du att ett uteblivet tillstånd under sommaren har?

– Jag vet inte, har inte varit här förut. Men alkoholen gör en hel del. Vi börjar om nu igen för att försöka få ett tillstånd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!