Tar bort olja motsvarande 600 villor

Åbro Bryggeri AB tilldelas årets miljöstipendium av Vimmerby kommun. I framtiden kommer Åbro att minska oljeanvändningen med 1700 kubikmeter. Det motsvarar årsförbrukningen av cirka 600 villor. - Det känns jättekul att få det här priset, säger Peter Törnvall, fastighetschef på Åbro.

Åbros Mikael Wall och Peter Törnvall till vänster mottar årets miljöstipendium av kommunens representanter Bo Svensson och Anders Helgée.

Åbros Mikael Wall och Peter Törnvall till vänster mottar årets miljöstipendium av kommunens representanter Bo Svensson och Anders Helgée.

Foto:

Vimmerby2013-12-03 07:38


Åbro har stått för sina största miljömässiga förändringar någonsin under 2013, menar tekniska chefen Mikael Wall. I och med avtalet med Vimmerby Energi AB om leverans av ånga och övergången till fjärrvärme blir Åbro helt fossilfritt från och med 1 januari 2015.
Ledningen från nya kraftvärmeverket på Tallholmen och Åbro börjar att byggas under 2014.
För dessa insatser belönas Åbro med årets miljöstipendium från Vimmerby kommun. Priset är på 10 000 kronor och delas ut vid kommunfullmäktige i december.
- Åbro har gjort ett stort arbete under året, så det var ett ganska enkelt val. Att man kommer att förbruka 1700 kubikmeter mindre olja är viktigt för både kommunen och invånarna. Det kommer att märkas skillnad, motiverar Bo Svensson (C), ordförande i miljö- och byggnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om