Tar helhetsgrepp för trafiken till Näs

Det finns redan en detaljplan för bostäder för gräsplanen intill Gästgivarehagen. Samtidigt ser kommunala utredare över hela området runt Näs. Något som kan leda till större förändringar än flytten av gruppboendet.

Vimmerby2013-08-24 04:06

- Hur löser vi trafiksituationen om Näs på sikt lockar 100 000 besökare? Kommer de med buss? Hur ska trafiken ledas? De frågorna jobbas det redan med på tjänstemannanivå, säger Micael Glennfalk, M.
I går uppgav vår tidning felaktigt att det måste till en ny detaljplan för att bygga ett gruppboende på gräsplanen intill Gästgivarehagen. Så är inte fallet. Det finns redan en detaljplan för bostäder där.
- Den kom till för ett antal år sedan när BoKlok ville bygga där. Det är därför vi inte ser någon anledning att låta kulturförvaltningen yttra sig. Hade de haft invändningar borde de haft det när planen kom till, säger Glennfalk.
Även för Vitsippans tomt tillåter planen bostäder.
- Vi har andra planer för det området, som behöver det utrymme som finns där. Gräsplanen är betydligt mindre, men räcker för ett gruppboende. Det blir en fin och lugn miljö för de boende, och stör inte alls Gästgivarehagen, anser Micael Glennfalk.
Han uppger att socialnämnden och Vimarhem haft överläggningar om ett nytt gruppboende.
- Det enda Vimarhem vill ha är en anvisad plats. Det får de nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om