Tareq bjuder Vimmerby på hembakat

"Jag vill tacka Sverige för gästfriheten."

Bullar kanske inte är det Tareq och de andra kommer att baka - istället kan man förvänta sig hembakat gofika som baklava och festliga bakverk med dadlar och nötter. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Bullar kanske inte är det Tareq och de andra kommer att baka - istället kan man förvänta sig hembakat gofika som baklava och festliga bakverk med dadlar och nötter. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2015-12-15 13:28


Tareq Hassan tycker att svenska folket öppnat sina hjärtan för de många asylsökande som kommit hit. Själv har han bott i Sverige i flera år och haft lätt att komma in i svenska samhället.

- Jag vill tacka och ge lite tillbaka. Det finns så mycket att vara tacksam över.

Och Tareq tackar på ett sätt som borde gå hem hos svenskar. Han bjuder hela Vimmerby på gofika med hembakat.

Tareq Hassan kom till Sverige av helt andra skäl än de många som nu är på flykt undan krig och terror. Han var färdig tandläkare i Syrien redan som 21-åring, ville bo i Frankrike och fick plats på universitetet i Paris 2003 och lärde sig språket. Slumpen ledde honom norröver.

- Jag åkte på besök till Sverige, där jag hade släktingar och... ja, jag fastnade här.

Efter bara två år i Sverige hade han jobb som tandläkare. Sedan åtta år jobbar han på Folktandvården i Vimmerby/Hultsfred.

Tareq Hassan säger att han vill tacka hela Sverige.

- Men det är väl bäst att börja med Vimmerby. Först tänkte jag att det hade varit roligt att ge ett paket till alla barn i Vimmerby, fast det hade nog blivit lite väl stort projekt. Sedan kom jag att tänka på hembakade kakor, till jul vill man ju äta lite gott.

I samband med julaktivitets-söndagen den 20 december gör han slag i saken och står han på torget och bjuder Vimmerbyborna på hembakat och barnen på godis. Men han är inte ensam.

- Jag har fått med mig några familjer, som bott några år i Sverige och precis som jag känner att de vill bjuda tillbaka

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om