Tårta och stormöte om framtiden i Djursdala

Nästa söndag blir det tårtkalas och stormöte i Djursdala skola. Tårta för att fira att Djursdala får behålla sin skola och stormöte för att diskutera hur man kan utveckla skolan och Djursdalabygden.

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Foto:

Vimmerby2016-03-24 14:41


- Det är viktigt att visa att vi byinvånare finns på plats och vill hjälpa till för att lyfta skolan oavsett i vilken form den bedrivs i framtiden, säger Sandra Carlsson i Friskoleföreningen.

Glädjen är förstås stor i Djursdala, där man får behålla den kommunala skolan. Värt att fira med tårta, tycker Föräldraföreningen, Djursdala Samhällsförening, Djursdalabygdens Friskola Ekonomisk förening och Betelförsamlingen, som tillsammans arrangerar kalaset och stormötet i skolan den 3 april.

Arrangörsföreningarna står enade kring mycket, bland annat att skolan är viktig och måste utvecklas, oavsett i kommunal regi eller om den på sikt skulle drivas på annat sätt.

- Vi vill visa att det går att nå resultat när man går samman och engagerar sig och det måste vi fira. Men vi vill också invänta Skolinspektionens yttrande på vår ansökan om att starta friskola - får vi ett ja har vi gått igenom processen och har det som en trygghet, säger Sandra Carlsson.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om