Tårtkalas och tal när Näs firade 10

På lördagen firade Astrid Lindgrens Näs 10 år med en ceremoni där flera av nyckelpersonerna som varit med genom åren talade. Dessutom bjöds det på tårtkalas.

Det bjöds på kaffe och tårta under firandet på Näs.

Det bjöds på kaffe och tårta under firandet på Näs.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2017-06-10 13:00

En hel del folk hade samlats på Näs för att uppmärksamma att det var tio år sedan invigningen av Kulturcentret. Nuvarande chefen Nils-Magnus Angantyr hälsade välkommen och bjöd sedan upp flera nyckelpersoner från åren som gått som gav sin syn på utvecklingen. Däribland styrelseordföranden Kristina Alsér samt Kjell-Åke Hansson som basat för verksamheten under merparten av åren.

De var överens om att mycket hänt under vägen och att det finns utrymme för ytterligare utveckling av den institution som Näs numera blivit.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare som gjort det möjligt. Även till styrelsen och lokala politiker som varit till stor hjälp samt självklart Astrid Lindgrens familj som stöttat oss hela vägen och nu går in i en ny roll som ägare, sa Kjell-Åke Hansson.

En representant från Astrid Lindgrens familj fick också ta plats på scenen. Dottern Karin Nyman intervjuades av Patric Engqvist och de pratade bland annat om vad Vimmerby och Näs betydde för Astrid.

- Jag spenderade mycket tid som barn på Näs. Båda på sommaren och i samband med julledigheter och trivdes väldigt bra här. Jag vet att Astrid själv också satte stort värde på att få komma hem. Hon sa faktiskt så trots att vi bodde i Stockholm att när vi skulle till Vimmerby så kallade det hon för hem. Det visade sig också genom att hon till slut valde att ha sin gravplats här, sa Karin Nyman.

Firandet på Näs fortsatte sedan med musikunderhållning och dessutom var alla utställningar och trädgårdarna på Näs samt Barndomshemmet öppna med guider utplacerade som gav information. 

Karin Nyman var en av hedersgästerna när Astrid Lindgrens Näs firade 10 år.
Karin Nyman var en av hedersgästerna när Astrid Lindgrens Näs firade 10 år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om