Taskig tidpunkt

Att hennes utställning i Astrid Lindgren-gården ersätts har Lena Törnqvist, inte det minsta emot. Däremot är hon starkt kritisk till att Astrid Lindgren-gården ska flytta till Näs just under jubileumsåret 2007. - Under halva jubileumsåret kommer vi varken att ha den nya eller gamla Astrid Lindgren-gården - bara en byggarbetsplats. Som en följd av detta har hon avgått ur styrelsen för Stiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning.

Vimmerby2006-03-17 07:36

Astrid Lindgren-gården kom till som ett komplement till Astrid Lindgrens värld och den invigdes på författarinnans 91-årsdag 14 november 1998. Nästa vår ska det bli en ny Astrid Lindgren-gård i direkt anslutning till Näs kunskapscentrum. I gårdagens tidning berättade utställningsformgivare Håkan Qvist om sitt uppdrag att skapa en helt ny utställning i den nya, än så länge icke byggda Astrid Lindgren-gården.
Lena Törnqvist skapade utställningen i nuvarande Astrid Lindgren-gården tillsammans med Moniqa Sunnerberg. Idag är Lena Törnqvist intendent på Näs kunskapscentrum. Att hennes utställning ersätts är ingenting märkligt, tycker hon.
- Det är inget konstigt alls. Ingen utställning är permanent i den bemärkelsen och jag tycker att det är helt okej. Dessutom måste utställningen göras om när det handlar om helt nya lokaler med nya förutsättningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om