Tävlar i båtbyggartävling

Det är inte bara verktygen som treorna på Båtbyggarskolan packar ner inför årets båtbyggartävling på båtmässan i Göteborg. Det krävs lite tävlingsnerver också. - Kunskapen har de. Vi vet ju inte vilket motstånd de kommer att möta, men jag törs lova att de andra får att göra, säger Håkan Phalén, lärare på skolan.

Rasmus Söderholm och Andreas Hermansson ska tävla i Kärnsunds båtbyggartävling på Båtmässan i Göteborg. Lärare Håkan Phalén, till vänster, tror att de kan bjuda de andra eleverna på tufft motstånd.

Rasmus Söderholm och Andreas Hermansson ska tävla i Kärnsunds båtbyggartävling på Båtmässan i Göteborg. Lärare Håkan Phalén, till vänster, tror att de kan bjuda de andra eleverna på tufft motstånd.

Foto:

Vimmerby2011-02-08 07:25


För elfte gången får tredjeårselever från båtbyggarskolor på gymnasienivå chansen att visa sina kunskaper på båtmässan i Göteborg. Och eleverna från Båtbyggarskolan i Storebro har fler än en gång visat framfötterna. På väggen hänger påminnelser om när Frans Jacobsson vann 2005, Pontus Gustavsson vann 2006 och Viktor Adolfsson vann 2009.
- Vi har haft några tredjepris också. Skolan har haft många starka elever och vi håller hårt på att jobba med noggrannhet och kvalitet. Det är vad som krävs både i tävlingen och efter utbildningen och kvalitet är också något som folk känner till och förknippar med Storebrovarvet, säger Håkan Phalén.

Bra sporre
I år är det eleverna Rasmus Söderholm, Öregrund och Andreas Hermansson, Vimmerby, som ska vara med och tävla för skolan mot elever från Vadsbogymnasiet Mariestad, Båtbyggarutbildningen i Henån på Orust och Östrabogymnasiet i Uddevalla.
- Det känns lite lagom nervöst, säger grabbarna, som håller på att slipa och packa ner sina verktyg.
Båda har redan jobb när de avslutar sin utbildning i vår. Rasmus Söderholm ska bygga båtar i Norge och Andreas Hermansson har fått jobb på ett snickeri i Enköping.
Håkan Phalén tycker att båtbyggartävlingen är en bra sporre för eleverna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om