TÀvlingsledaren efter dödsfallet: "Oerhört tragiskt"

Efter helgens dödsfall i Gnagaredalen, innan folkracetĂ€vlingen, förklarar tĂ€vlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson beslutet att inte stĂ€lla in tĂ€vlingen. "Det var en del som var fundersamma", sĂ€ger hon.

"Vi fick information om vad som hĂ€nt innan tĂ€vlingen startade, jag blev uppringd av en person i depĂ„n nĂ€r vi höll pĂ„ med vĂ„ra morgonbestyr inför racet, sĂ€ger tĂ€vlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson till Vimmerby Tidning.

"Vi fick information om vad som hĂ€nt innan tĂ€vlingen startade, jag blev uppringd av en person i depĂ„n nĂ€r vi höll pĂ„ med vĂ„ra morgonbestyr inför racet, sĂ€ger tĂ€vlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson till Vimmerby Tidning.

Foto: Vimmerby Tidning

Vimmerby2023-10-09 09:43

PĂ„ söndagsmorgonen intrĂ€ffade ett dödsfall i Gnagaredalen, kort innan folkracetĂ€vlingen Höstracets andra dag skulle börja. NĂ€r Vimmerby Tidning pratar med Beatrice Ågren Karlsson, som var tĂ€vlingsledare under bĂ„da dagarna och pĂ„ plats i Gnagaredalen, bekrĂ€ftar hon att den avlidna personen inte Ă€r vare sig en folkraceförare eller en av tĂ€vlingens funktionĂ€rer.

– Det var en team-medlem till nĂ„gra förare, eller vad vi nu ska sĂ€ga, som var dĂ€r för att titta. Det Ă€r otroligt tragiskt att en person har avlidit, det Ă€r en obehaglig kĂ€nsla, sĂ€ger hon.

undefined
Under söndagen fick polisen Äka till Gnagaredalen med anledning av ett dödsfall. Det finns ingen misstanke om brott.

Polis och ambulans var pĂ„ plats i Gnagaredalen pĂ„ söndagsmorgonen men det ska inte finnas nĂ„gon misstanke om brott i samband med hĂ€ndelsen. Polisen har inte heller bekrĂ€ftat den avlidnas Ă„lder, men enligt Beatrice rör det sig om en ung person. 

– Vi fick information om vad som hĂ€nt innan tĂ€vlingen startade, jag blev uppringd av en person i depĂ„n nĂ€r vi höll pĂ„ med vĂ„ra morgonbestyr inför racet, sĂ€ger hon.

Varför valde ni att inte avbryta tÀvlingen?

– Det var en olustkĂ€nsla som kom över oss men vi valde Ă€ndĂ„ att genomföra tĂ€vlingen eftersom dödsfallet inte skett under eller i samband med den. Det var ingen förare eller en av vĂ„ra funktionĂ€rer, det hĂ€nde givetvis pĂ„ vĂ„rt omrĂ„de men var inte riktigt anknutet till tĂ€vlingsdagen.

Fanns det nÄgra diskussioner om att stÀlla in tÀvlingen?

– Visst, det var en del som var fundersamma, men alla som skulle köra körde och vi hade en bra tĂ€vlingsmĂ€ssig dag.

undefined
"Det var en olustkĂ€nsla som kom över oss men vi valde Ă€ndĂ„ att genomföra tĂ€vlingen eftersom dödsfallet inte skett under eller i samband med den", sĂ€ger Beatrice Ågren Karlsson.

TÀvlingsstarten blev försenad med totalt 30 minuter.

– VĂ„r speaker gick först ut och sa att starten skulle skjutas fram och kort efter, vid kvart över nio gick vi ut och berĂ€ttade att vi vĂ€ntade besked frĂ„n blĂ„ljusperson pĂ„ grund av en olycka, sĂ€ger Beatrice Ågren Karlsson

Hur kommer Vimmerby MS att agera efter dödsfallet? 

– Vi vet inte alls orsaken bakom det hĂ€r plötsliga dödsfallet sĂ„ vi fĂ„r helt enkelt avvakta och se. Det hĂ€r hade kunnat hĂ€nda pĂ„ vilken camping som helst eller nĂ„gon annanstans. Vi vet inte orsaken eller om det har nĂ„gon anknytning till vĂ„r tĂ€vling. Allt vi vet Ă€r att det hĂ€nde pĂ„ vĂ„rt omrĂ„de och att det var en folkraceintresserad person.

Har ni varit med om nĂ„gonting liknande tidigare? 

– Nej, det har vi inte, inte i Vimmerby. Jag vet en del tĂ€vlingar dĂ€r det har hĂ€nt saker i publiken men vi har inte varit med om nĂ„got dödsfall eller nĂ„gon stor olycka i vare sig publiken eller med förare innan, sĂ€ger Beatrice Ågren Karlsson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!