Taxeringsvärdet upp 19 procent

Taxeringsvärdet stiger på villorna i Vimmerby. I genomsnitt ökar taxeringsvärdet med 19 procent nästa år. Men de flesta villor hamnar ändå under brytpunkten för maximal kommunal fastighetsavgift.

Vimmerby2011-09-02 06:38

Det här framgår av en sammanställning av taxeringsvärden som Skatteverket skickar ut i ett pressmeddelande i samband med att de nya förslagen på taxeringsvärden skickas ut till landets villaägare.

19 procent i Vimmerby
I september-oktober får Sveriges 2,3 miljoner småhusägare ett förslag på taxeringsvärde eller en uppmaning att deklarera sitt småhus. På riksnivå väntas taxeringsvärdena öka med i genomsnitt 11 procent, med lokala variationer. I Vimmerby ligger ökningen på 19 procent.
Förändringarna speglar prisutvecklingen på småhusmarknaden sedan den förra taxeringen 2009.
- Nio av tio husägare får ett förslag på taxeringsvärde. Om de förtryckta uppgifterna stämmer behöver man inte göra något alls och ska inte skicka tillbaka förslaget till Skatteverket. Resterande småhusägare får en fastighetsdeklaration som ska lämnas in. Enklast är att använda Skatteverkets e-tjänst "Fastighetsdeklaration" om man vill ändra i sitt förslag eller ska deklarera, säger Erik Rydelid, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om