Taxi-avtalet överraskning för Taxi

Det finns intresse även från Vimmerby Taxi att köra taxi för allmänheten på kvällar.
- Det hänger på villkoren. Hittills har det varit för få körningar för att det ska löna sig. Vi vet ingenting om hur KLT har tänkt sig den nya kvällstrafiken som vi bara har läst om i tidningen än så länge, säger Christer Örmander på Vimmerby Taxi.

Christer Örmander på Vimmerby Taxi vet inte vilka villkor som gäller för den nya kvällstaxiservicen i Vimmerby. Men intresse finns.

Christer Örmander på Vimmerby Taxi vet inte vilka villkor som gäller för den nya kvällstaxiservicen i Vimmerby. Men intresse finns.

Foto:

Vimmerby2013-04-12 06:15

Där blev man minst sagt överraskad av vår tidnings nyhet igår att kommunen och Kalmar Länstrafik, KLT, är överens om ett avtal som innebär taxi i Vimmerby fredag-söndagkvällar från den 1 maj.
- Vi har inte fått någon förfrågan. Ingen har talat med oss sedan kommunen hade kontakt med oss i höstas, säger han.
Vimmerby Taxi slutade ha taxiservice på kvällar i augusti i fjol när man förlorat stora delar av skolskjutsarna. Det blev helt enkelt för olönsamt att ha servicen igång.
-  Folk åker för lite taxi i Vimmerby. Det kan vara att lönehelgen går ihop sig, men de andra helgerna och vardagkvällarna blir det förlust. En anställd chaufför kör inte ihop till sin egen lön, och vi kan inte köra kvällar också eftersom vi kör om dagarna, säger Christer Örmander.
Bortsett från lönehelgen uppskattar han att antalet körningar låg mellan en och tre på vardagar och kanske fem-sex per kväll fredag och lördag.
- Jag vet inte om det har ändrat sig nu eftersom ett avtal är på gång. Och visst, vi kan vara intresserade, men vi vet ingenting om upplägget, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om