Taxi tappar på grund av KLT-krångel

Taxi i Vimmerby har tappat femtio procent av de samhällsbetalda körningarna sedan KLT tog över ansvaret.
Det hävdar tidigare chauffören och ordföranden i Taxiföreningen, Tommy Carlsson.

Vimmerby2012-09-11 06:31

- Det är så krångligt att beställa och KLT har så dålig koll att folk ger upp och löser sina behov av transporter på annat sätt, säger han till vår tidning.
Samtidigt varnar en annan tidigare taxichaufför och ledamot i nuvarande Trafikstyrelsen att underlaget kan komma att minska ännu mer efter att landstingets Trafikstyrelsen har tidigare i veckan beslutat att förorda biogasdrivna fordon i den upphandling av samhällsbetalda resor som ska göras till 2014.

På efterkälken
- Har vi då ingen biogas-mack i Vimmerby, och därför heller inga gasdrivna fordon i trakten, kommer taxibranschen i Vimmerby- Hultsfredsområdet att hamna ytterligare på efterkälken mot taxientreprenörer i orter där det finns gasmack, som Västervik och Oskarshamn, säger Magnus Danlid, C.
Han tycker det är bra att Trafikstyrelsen väljer en fossilfri linje, men menar samtidigt att det pressar på för en biogasmack i Vimmerby, något han tidigare motionerat för men fått avslag på i kommunfullmäktige. I stället bifölls en annan motion om att kommunen ska underlätta för näringslivet att skapa en gasmack.
- Det är dags nu att se till att den står på plats vintern 2014, säger Danlid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om