Taxidöden når nu Vimmerby

Taxiservicen i Vimmerby försämras rejält från och med måndag. Chaufförerna själva talar om taxidöden. Det som i fjol var 22 fordon är bara tio nästa vecka. Och med bara fyra bilar kvar i organisationen räcker det inte till att ha någon taxiservice på nattetid längre.

Christer Örmander och Petter Rydén från Vimmerby Taxi AB ser hur Taxidöden når Vimmerby. Från och med nästa vecka finns inga bilar i tjänst nattetid - inte på helgerna heller.

Christer Örmander och Petter Rydén från Vimmerby Taxi AB ser hur Taxidöden når Vimmerby. Från och med nästa vecka finns inga bilar i tjänst nattetid - inte på helgerna heller.

Foto:

Vimmerby2012-08-18 04:06


- Det gäller helgerna också. Det går helt enkel inte ihop sig ekonomiskt att ha tre bilar och en telefonist i tjänst, säger taxiägaren Christer Örmander och styrelseledamoten i Taxibolaget Petter Rydén.

Upphandling
Enligt taxichaufförerna bottnar förändringarna i den upphandling av skolskjutsar som gjordes tidigare under året där kommunen överlät upphandlingen till KLT.
- Kommunen ville inte ha det inskrivet i anbudsunderlaget att det också ska finnas taxiservice till invånarna i kommunen, så som det tidigare gjorts och då blev det som det blev, säger Christer Örmander.
Den största delen av skolskjutsarna, som Taxi tidigare haft, gick i upphandlingen till ett annat Vimmerbyföretag som tar över ansvaret för skjutsarna när skolorna börjar på måndag.
Och utan den garanterande inkomsten som grund har inte Taxi längre någon ekonomisk förutsättning att hålla i gång en organisation som också täcker Taxiservice på nätter, inklusive helger.
Organisationen har bantats från 22 fordon till tio på ett år. Kvar är sex bussar och fyra bilar.
De ska kör vissa av skolskjutsarna för Frödinge, Rumskulla och en liten del för Vimmerby.
- Vi har också en del av KLB-avtalet, det vill säga sjukresor och färdtjänst i den mån det läggs ut på oss.
Taxi kommer också att köra Stadsturen i Vimmerby måndag till lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om