Teknikförvaltningen delas upp

De sista delarna av teknik- och serviceförvaltningen kan hamna hos kommunstyrelsen, Vimmerby Energi- och Miljö samt kultur- och fritidsförvaltningen.
Det anser en majoritet i kommunstyrelsen i ett yttrande om den nya organisationen.

Vimmerby2012-02-23 07:08

- Om det blir så här, då är hela nuvarande teknik- och serviceförvaltningen borta, säger Micael Glennfalk, M, i en kommentar till det yttrande kommunstyrelsen lämnar över till fullmäktige och revisions- och demokratiberedningen.
I yttrandet föreslås att kost, lokalvård, fastighet, kollektivtrafik, mark- och exploatering och räddningstjänst organiseras under kommunstyrelsen och att gatuavdelningen förs över till Vimmerby Energi.
Den socialdemokratiska oppositionen deltog inte i beslutet om yttrandet.

Sittande bord
- Vi fick förslaget vid sittande bord och vill gå igenom det först innan vi fattar beslut om de olika delarna. Vi vet också att berörd personal inom gata-park och service har synpunkter för hur de tycker det bör vara. Sådant vill vi också väga in innan vi tar ställning till vad som ska finnas inom den nya samhällschefens avdelning, säger Helen Nilsson, S.
Kommunstyrelsens borgerliga majoritet anser att gatuavdelningen helst hör hemma hos Vimmerby Energi- och Miljö, dit exempelvis VA-avdelningen redan flyttats. I andra hand kan kommunstyrelsen möjligen tänka sig gatuavdelningen inom den blivande samhällsavdelningen under kommunstyrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om