Teknisk undersökning har inletts efter villabranden

Under måndagen genomförs en teknisk undersökning vid villan som brann natten mot torsdagen. Eftersom det är oklart hur branden startade har polisen valt att utreda det som en mordbrand.

Stora delar av villan förstördes i branden. Nu använder polisens tekniker bland annat hund för att reda ut brandorsaken.

Stora delar av villan förstördes i branden. Nu använder polisens tekniker bland annat hund för att reda ut brandorsaken.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-07-25 20:00

– Det kommer genomföras en teknisk undersökning under dagen, säger Matilda Rosenlund, jourhavande förundersökningsledare hos polisen klockan 11 på måndagen. 

Eftersom det råder oklarheter i hur branden ska ha startat kommer polisen att utreda den som mordbrand. Niclas Juneskog utsågs till förundersökningsledare under torsdagsmorgonen.

– Vi kommer utreda det som mordbrand fram tills dess att vi vet vad som orsakade branden. Vi har med oss en hund som letar efter brandfarliga vätskor och vi söker efter spår efter var branden startade.

Under måndagseftermiddagen togs avspärrningarna runt villan bort och enligt Niclas Juneskog var den tekniska undersökningen klar då.

undefined
Förundersökningsledaren berättar att de söker efter spår efter vad som orsakade villabranden.

Det var klockan 02.53 natten mot torsdag som räddningstjänsten fick rycka ut efter ett larm om en villabrand på en adress i närheten av Vimmerby camping. Kort därefter var villan övertänd och räddningstjänsten blev tvungna att låta den brinna ned till grunden.

Räddningstjänstens släckningsinsatser fortsatte in på torsdagsmorgonen och alla personer som befann sig i villan kunde ta sig ut oskadda. Detta tack vare en campare som upptäckte branden, vilket var livsavgörande enligt räddningsledaren Roger Linder.

– En man från Falköping satt och skulle sova i sin bil när han fick syn på lågorna. Han sprang upp och började banka på dörren och fick ut folket ur huset.

En tredjedel av huset räddades av släckningsarbetet och garaget var intakt. 

Polisens tekniker undersökte på måndagen den brandhärjade villan i Vimmerby.
Polisens tekniker undersökte på måndagen den brandhärjade villan i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!