Tema ger mer

Massage och grötfrukost. Pyramider och antikens kastmaskiner. Kärleksfilm och pyssliga hjärtan. En temavecka är sannerligen inte som vanliga skolveckor. - Det här ger väldigt mycket - både helhet och fördjupning, utan stress. Och så får vi lära känna varandra lite bättre, säger Anna Svensson, lärare på Astrid Lindgrens skolas högstadium.

Vimmerby2008-01-22 07:22


Minst en gång varje termin får högstadieeleverna lägga vardagsrutinerna åt sidan och jobba på lite annorlunda sätt under en temavecka.
Under den gångna temaveckan på Astrid Lindgrens skola har sjuorna arbetat med antiken, åttorna med kärlek och niorna med hälsa.
- Ambitionen är att försöka få in så mycket praktiskt som det bara går, eftersom eleverna jobbar så mycket teoretiskt annars, säger Anna Svensson, högstadielärare och klassföreståndare för en nia.
Arbetet bakom temaveckan är minst sagt omfattande. Många grupper och många aktiviteter kräver full koll för att allt ska rulla på.
- Det känns viktigt att visa eleverna att vi verkligen satsar på det här, det får kosta lite i både tid, arbete och pengar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om